Aveți o întrebare? +40770624454
- Fără alergeni- Fără gluten- Fără ouă- Fără alergeni din soia- Fără lactate și fără lactoză- Fără dioxid de sulf- Fără zahăr- Fără OMG- Vegetarian - Vegan- Certificat RSPO- Hârtie certificată MCT-FSC (CO31340)- Ambalaj provenit dintr-o unitate de producție cu carbon neutru- Ambalaj 100% reciclabil
Verde: Produsul are proprietatea descrisăRoșu: Produsul nu are proprietatea descrisă
GAL K2+D3 Forte devine acum K-complex+D3 Forte. S-a schimbat doar denumirea produsului, nu și compoziția sa.
Dizolvate în ulei MCT provenit dintr-o sursă sustenabilă, cu MK7 bioactiv, în forma sa naturală, „trans”
GAL Vitamina K-komplex + D3 Forte, 1000 mcg Complex Vitamina K + 4000 UI D3 x 60 doze
Supliment alimentar picături cu conținut de vitamina D3, K1 și K2, cu MK7 bioactiv.
Pentru o absorbție și stabilitate adecvată, produsul nostru conține substanțe active – adică vitamina D3, vitamina K1 și MK7 bioactiv, o variantă a vitaminei K2 care nu conține nici alergeni de soia – în forma lor naturală, dizolvate în ulei MCT provenit din ulei de palmier și de cocos certificate RSPO (obținute dintr-o sursă sustenabilă, „prietenoasă cu orangutanii”). (Unele produse conțin și forma nenaturală, mai puțin eficientă a vitaminei K2 MK7 – forma „cis”, vitamina K-complex + D3 de la GAL conține doar forma eficientă, naturală, „trans”).
Dozare: Recomandăm consumul a 12 de picături pe zi, administrate direct în cavitatea bucală sau adăugate în mâncare. Nu le amestecați cu lichide!
Nu depășiți doza zilnică recomandată! Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă echilibrată, mixtă și un stil de viață sănătos. A nu se lăsa la îndemâna copiilor!
De ce este importantă administrarea vitaminelor K2 și D3 împreună?
Poate cel mai important rol a vitaminei K în organism este faptul că are capacitatea de a activa proteinele care reglează integrarea calciului exact la locul în care este nevoie de el (în oase și în dinți) și nu în locuri în care dăunează (țesuturi moi, rinichi, vase sanguine). Nu este de mirare faptul că mai multe studii au demonstrat că incidența arteriosclerozei coronariene și a osteoporozei scade proporțional cu consumul de vitamina K, în timp ce incidența acestor boli crește proporțional cu consumul de calciu, dar numai în cazul unei deficiențe de vitamina K (adică aproape mereu). Calciul consumat fără prezența vitaminei K este deosebit de nociv! Dacă aportul de vitamina D3 și K este corespunzător, organismul nostru primește mai mult calciu chiar și cu o fracțiune din cantitatea considerată sănătoasă de calciu, deoarece astfel îl asimilăm mult mai eficient. Consumul de calciu la popoarele vânătoare-culegătoare de astăzi pare periculos de scăzut și, totuși, ei au cele mai puternice oase și dinți, chiar și la bătrânețe. În același timp, au nivelul de vitamina K și D3 corespunzător. Deși supradozarea vitaminei D3 nu prea este posibilă, totuși, urmările unei eventuale supradozări (exces de calciu în sânge, respectiv sedimentarea acestuia) sunt anihilate de vitaminele A și K, iar având în vedere că vitaminele K sporesc efectele D3, este bine să se administreze alături de acesta și vitamine K. (Cel puțin 500 mcg K1 și opțional și niște vitamina K2.)
Astfel, alimentația bogată în calciu nu poate dăuna și nici o eventuală supradozare de D3, în schimb efectele pozitive ale acestora se vor accentua! S-a dovedit faptul că vitaminele K nu pot fi supradozate, surplusul ajuns în organism pur și simplu nu se absoarbe.
În prima jumătate a secolului XX a trăit un medic stomatolog renumit, Dr. Weston Price, care a fost, timp de un deceniu și jumătate, președinte al secției de cercetări din cadrul Uniunii Stomatologilor din America. A fost un om credincios, și nu putea înțelege cum de a creat Dumnezeu dinții atât de vulnerabili, încât se cariază deja în copilărie, iar la maturitate să avem, deja, dantură cu lipsuri. Călătorind de jur împrejurul lumii, a studiat multe popoare cu o dantură foarte sănătoasă. A observat că la multe popoare, chiar și bătrânii au o dantură absolut sănătoasă, deși nici măcar nu se spală pe dinți! A mai observat că cei care consumă mult unt provenit din laptele unor animale care pasc lucernă sau alte ierburi bogate în vitamina K1, au dantura extrem de completă. Într-un final, și-a dat seama că în alimentația popoarelor vânătoare-culegătoare, cu dantură sănătoasă, pe care le-a studiat, și în untul de la vaci care pasc ierburi cu conținut mare de vitamina K1, există o substanță responsabilă pentru dantura perfectă. La acea vreme, încă nu putea identifica exact această substanță și a numit-o „Activator X”, continuând cu studierea conținutului de Activator X al diferitelor tipuri de unt. A preparat un extract de unt bogat în această substanță, pe care a început să îl folosească în practica lui medicală, respectiv o administra la frați gemeni, începând de la naștere (unul dintre frați primea extractul, celălalt nu). Celor care primeau extractul li se dezvolta fața mai rotundă, mai simetrică, aveau dinți frumoși, bine poziționați. Cei care nu primeau extractul aveau, adesea, fața mai alungită, mai puțin simetrică, și nasul subțire (deviație de sept), iar mulți dintre ei ajungeau să poarte aparate dentare. A mai observat, în cursul practicii sale medicale, faptul că folosind acest extract de unt a reușit să trateze, în 6 luni de zile, dinții cariați la copii, fără să utilizeze freza. Se forma un nou strat de dentină, iar cariile dispăreau! Și-a publicat rezultatele și fotografiile comparative ale gemenilor în cartea sa intitulată „Nutrition and Physical Degeneration”.
Acest Activator X misterios a fost identificat între timp. S-a dovedit a fi nimic altceva, decât vitaminele K1, K2, A și D3, împreună, prezente în cantitate atât de mari în extractul de unt pe care l-a preparat.
Efectele vitaminelor K2 și D3, dovedite până acum
Fortificarea generală a sistemului imunitar și prevenirea gripei
Cu un nivel optim de D3, gripa și alte infecții sunt mai greu de contractat, iar odată contractate, vor avea o evoluție mai rapidă și mai blândă. S-a dovedit a fi eficientă administrarea a 50.000 UI de vitamina D3 la fiecare 12 ore, de la debutul primelor simptome ale gripei, de exemplu dimineața, seara și din nou dimineața (după 3 administrări, reduceți doza la cea de întreținere recomandată inițial, de 5-10.000 UI).
Boli autoimune
D3 ajută la „reglarea” sistemului imunitar, astfel încât este eficientă și împotriva proceselor autoimune, de exemplu, în scleroza multiplă și boala inflamatorie intestinală.
Diabet
D3 este eficient și în prevenirea și ameliorarea diabetului de tip I și II.
Sistem cardiovascular
Vitamina D3 are efect antihipertensiv, de prevenire a atacurilor cerebrale și a sindromului metabolic, reduce mortalitatea cardiacă, și oferă o protecție generală împotriva bolilor cardiovasculare. Vitamina K împiedică (și s-a observat că inversează chiar) calcifierea cardiovasculară, precum și calcifierea altor țesuturi moi și organe (de exemplu, rinichi). (Vitamina K1 fiind mai eficientă decât K2.)
Sistem nervos/creier
Vitamina D3 ajută și la ameliorarea și prevenirea schizofreniei, a epilepsiei, a bolilor Parkinson și Alzheimer.
Depresie
Vitamina D3 ameliorează și previne depresia, lucru deloc surprinzător, deoarece se știe că expunerea la soare are acest efect, parțial și datorită efectului său de stimulare a nivelurilor de vitamina D3.
Fertilitate și probleme ginecologice
Vitamina D3 stimulează fertilitatea, la bărbați și la femei deopotrivă. La bărbați crește și nivelul de testosteron. Este, de asemenea, eficientă în endometrioză, SOPC, preeclampsie, precum și în reducerea rezistenței la insulină în timpul sarcinii și a riscului de naștere prematură.
Boli ale tractului respirator
În afară de gripă, vitamina D3 este, de asemenea, eficientă în prevenirea și tratarea tuberculozei, a astmului, a BPOC și a altor boli respiratorii.
Dantura și structura feței
Împreună, vitaminele K, A și D3 previn și inversează apariția tartrului și a cariilor dentare și pot chiar sigila cariile mici (cel puțin, stratul de dentină). Administrată de la vârstă cât mai fragedă, asigură dezvoltarea regulată și sănătoasă a dinților și a unei fețe simetrice.
Osteoporoză
Vitaminele K și D3 ajută la prevenirea osteoporozei și au un rol important în dezvoltarea structurii osoase puternice, sănătoase, mai flexibile.
Boala Alzheimer
În cursul unui studiu, vitamina K2 administrată în doze mari a ameliorat starea bolnavilor cu Alzheimer.
Creșterea nivelului de vitamina K3
Vitamina K1 în doze mari stimulează în mod semnificativ formarea vitaminei K3 în organism. În baza studiilor recente, vitamina K3 este promițătoare în tratamentul bolilor tumorale. La produsul nostru utilizăm cea mai activă formă naturală a vitaminei K2: MK-7, iar pentru a stimula producerea de vitamina K3, mai administrăm și vitamina K1, în cantități mari. Toate acestea, alături de vitamina D3 obținută din grăsime de lână de oaie expusă la soare.
Pentru organismul, țesuturile și celulele noastre, utile sunt numai vitaminele K1 și K2 MK-4. Însă orice vitamina K consumată se transformă, în proporție semnificativă, în vitamina K3, și apoi în K2 MK-4. În urmă cu o mie de ani nu au existat – și nici acum nu prea există – alimente care să conțină vitamina K2. În schimb au existat, dintotdeauna, multe surse de vitamina K1, iar strămoșii noștri, precum și popoarele primitive de astăzi, au consumat/consumă cantități foarte mari de vitamina K1 (în principal din alge, legume, semințe), în schimb aportul lor de vitamina K2 era practic inexistent. Și totuși, nivelul lor de vitamina K2 era/este perfect, deoarece vitamina K1 se transformă excelent în K3, iar apoi în MK-4. Mai ales dacă și aportul de vitamina D3 este corespunzător, alături de vitamina A, magneziu și vitamina B6. Prin urmare, vitamina K1 se transformă în K2, dar K2 nu se transformă în K1. De aceea, dacă avem acces unilateral, în cantități mari, numai la vitamina K2, aceasta elimină K1 și dereglează raportul natural și ideal al vitaminei K din organism. Fiecare țesut și organ al nostru are un raport ideal, specific de vitamina K (de exemplu, inima preferă K1, dar creierul, K2). Acest lucru s-a putut studia foarte bine la animale, dar studiile clinice la om realizate cu ajutorul celor mai noi și mai exacte metode de măsurare au demonstrat că aportul de 360 mcg MK-7 pe zi nu a scăzut, ci a crescut calcifierea în vene (cauzat, probabil, și în acest caz, de o dereglare la nivel de țesuturi). În schimb, vitamina K1 asigură în sine raportul și cantitatea ideală pentru fiecare țesut. Numeroase studii au demonstrat faptul că vitamina K1 a crescut nivelul de vitamina K2 al fiecărui țesut, în egală măsură cu vitamina K2 însăși, sau chiar mai mult, iar comparându-le la aceeași doză, chiar și numai vitamina K1 singură a reușit să facă acest lucru, menținând în același timp raportul la nivelul țesuturilor. Potrivit studiilor de până acum, vitamina K1 s-a dovedit a fi mai eficientă decât K2. Motivul pentru care ar putea avea sens utilizarea vitaminei K2 este că bioacumularea (acumularea în țesuturi) a formei MK-7 de K2 este de peste trei ori mai mare decât cea a vitaminei K1, adică este suficientă și o cantitate mai mică, astfel încât, în plus față de doza zilnică maximă stabilită în UE, de 1000 mcg de vitamina K, se pot obține niveluri de țesut mai ridicate de vitamina K, dacă din cele 1000 mcg înlocuim 100 mcg sau max. 200 mcg, cu MK-7. Este mai puțin economic, dar astfel, eficiența aportului de vitamina K este maximizată, în același timp cu respectarea reglementărilor. Acesta este motivul pentru care în produsul nostru există 100 mcg de MK-7 și 900 mcg de K1.
Rezolvarea problemei K2 MK-4:
Problematica K2 cis/trans:
În afară de MK-4, MK-7 sau alte forme, există două forme de vitamine K2: cis și trans. Numai forma trans este eficientă, iar aceasta se regăsește în natură. Forma cis a K2 nu este nici naturală și nici eficientă, mai mult decât atât, se poate presupune că poate crea legături cu receptorii K2, nelăsând loc formei benefice, de K2 trans. Ceea ce înseamnă că dacă o sursă de K2 este bogată în cis, aceasta poate duce chiar la deficiență de vitamina K2. Din păcate, proporția cis/trans a majorității surselor de K2 nu este una corespunzătoare, iar cu cât această proporție este mai defavorabilă, cu atât sursa respectivă este mai ieftină. Ceea ce duce la apariția a tot mai multor produse din ce în ce mai ieftine, care conțin vitamina K2 ineficientă (sau chiar dăunătoare). Forma MK-7 a vitaminei K2 corespunde numai dacă are un conținut de maxim 5% izomeri cis (alături de min. 95% trans). Acest nivel nu este semnalat, de obicei, dar este important de știut: chiar și cei mai renumiți producători utilizează, adesea, cea mai ieftină materie primă, cu proporția cea mai proastă, care poate fi chiar 80% cis (alături de 20% trans). Am folosit mult timp în produsul nostru un K2 MK-7 obținut din componente de ulei esențial de flori, deoarece a fost singura materie primă fără soia și alți alergeni, precum și cu cel mai bun raport cis/trans (max. 2% cis, min.98% trans). Recent a apărut, însă, o materie primă cu un raport mai bun, aceasta având, de-acum, absolut cel mai bun raport (cis sub 1%, trans peste 99%). Nici aceasta nu conține soia sau alți alergeni, fiind totodată singurul K2 MK-7 produs complet fără chimicale, exclusiv prin fermentare, astfel că am și trecut imediat la folosirea acestei materii prime. Natto este un aliment tradițional japonez, din boabe de soia fermentate cu bacteria numită Bacillus subtilis natto. Acesta conține enorm de mult K2 MK-7. Mulți producători folosesc această bacterie (sau adesea altele) pentru a fermenta izolatul proteic de soia, din care K2 MK-7 este apoi extras chimic. Deși acestea nu sunt extracte de natto, ele sunt totuși numite astfel. Din cauza mediului de fermentare inadecvat (izolat proteic de soia) și a altor bacterii decât B. subtilis natto, acestea au adesea rapoarte cis/trans slabe. Noul K2 MK-7 menționat mai sus este, de asemenea, unul dintre „extractele natto”, ca să spunem așa, dar există o diferență semnificativă: mediul de fermentare nu este soia, ci alte plante fără alergeni, fermentate cu Bacillus subtilis natto furnizat de un renumit producător tradițional japonez de natto. Astfel, nu conține soia. Din masa vegetală fermentată rezultată, cu un conținut ridicat de K2 MK-7 (~100% trans), se extrage și se cristalizează K2 MK-7, cu cel mai mare conținut de trans (și cel mai scăzut conținut de cis), prin așa-numita extracție supercritică, fără substanțe chimice (folosind doar dioxid de carbon la presiune variabilă), acesta fiind totodată complet lipsit de chimicale și alergeni.
Săpunul, gelul de duș și chiar și apa caldă elimină din straturile superioare ale pielii vitamina D3 produsă prin expunerea la soare. Cremele de protecție solară chiar inhibă producerea de D3, plus că nici nu avem soare corespunzător pe tot parcursul anului. Având în vedere obiceiurile noastre actuale de igienă și lipsa expunerii zilnice la soare cu tot corpul, la soare puternic și fără protecție solară, nimeni nu poate produce suficientă vitamina D3. Nici prin alimentație nu putem obține cantitatea necesară de D3, căci sursele pentru această vitamină sunt mult mai bogate în vitamina A , iar astfel ar deveni imposibilă evitarea supradozării cu vitamina A. Deși potrivit recomandărilor de sănătate publică, puțină lumină solară pe dosul mâinilor și pe față este suficientă, acest lucru contrazice toate observațiile științifice (poate este suficient pentru a evita moartea imediată din cauza deficitului de D3, dar nicidecum pentru a obține nivelul optim de D3 pentru prevenirea bolilor). O dovadă în acest sens se regăsește într-un studiu din 2007, realizat asupra surferilor din Hawaii: deși ei petrec cel puțin 22 de ore pe săptămâna în soare, în șort de baie, fără protecție solar, nici nivelul lor de D3 nu atinge nivelul optim, de 50 mg/dl, și nici măcar nivelul minim, de 40 ng/ml! Noi cu toții stăm mai puțin la soare, ceea ce înseamnă că este imposibil să acumulezi suficientă vitamina D3 prin expunerea la soare. Numai la popoarele vânătoare-culegătoare din zona ecuatorială, nivelul de vitamina D3 este optim, aceștia sunt cei mai sănătoși oameni din lume, aproape că nici nu cunosc bolile... Ei nu se spală nici cu apă caldă, nici cu săpun, nu folosesc nici soluții de protecție solară, dar sunt expuși la soare puternic, în fiecare zi, și cu toată suprafața corpului. Exact așa erau și strămoșii noștri, organismul uman este optimizat pentru un nivel înalt de vitamina D3, în lipsa acesteia, noi nu funcționăm cum trebuie. Prin urmare, nu este de mirare faptul relevat de studii, potrivit căruia atingerea nivelului corespunzător de D3 ajută la prevenirea celor mai frecvente boli; cel mai important motiv al bolilor tumorale, atât de frecvente în zilele noastre, este tot lipsa de D3!
Mențiune: Potrivit regulamentelor UE valabile și la noi în țară, suplimentele alimentare sunt alimente care au menirea de a completa regimul alimentar tradițional, și care conțin, în formă concentrată, nutrienți sau alte materii cu efecte nutritive sau fiziologice, acestea fiind prezente singure sau în diferite combinații. Potrivit poziției oficiale, aceste produse nu sunt medicamente, nu au efecte de vindecare și nu ajută la vindecarea sau prevenirea unor boli. Declarăm că descrierile privind substanțele active ale produselor noastre au fost redactate exclusiv pe baza celor mai noi cercetări independente și semnificative, în urma studierii aprofundate a contextelor acestora, cu intenția de a prezenta rezultatele cercetărilor tuturor cititorilor interesați. Aceste descrieri nu comportă scopuri promoționale și nu îndeamnă la achiziționarea produselor noastre. În cazul în care clienții noștri ne onorează cu comenzi repetate, acest fapt trebuie să se datoreze exclusiv experienței lor pozitive cu produsele GAL. În asta credem, pentru asta lucrăm!
Surse1. http://examine.com/supplements/Vitamin+K/2. Nutrition and Physical Degeneration: A Comparison of Primitive and Modern Diets and Their Effects (1939) Paul B. Hoeber, Inc; Medical Book Department of Harper & Brothers3. Nutrition and Disease – the Interaction of Clinical and Experimental Work (Edinburgh and London: Oliver and Boyd, 1934)4. www.vitamindcouncil.org5. Könyv: Szendi Gábor: Napfényvitamin - Hazugságok, tévhitek és a tények (Jaffa kiadó, 2012)